shareit

Новото ръководство на БНР

| от chronicle.bg |

СЕМ одобри четиримата нови членове на Управителния съвет на БНР, предложени от новия генерален директор на държавното радио Александър Велев. Решението за избор на новия екип беше взето с 4 гласа „за“ от петчленния медиен регулатор.

Кой са новите членове на УС на БНР?

Виктор Серафимов е магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“, завършил e двугодишна специализация по „Английско и европейско право“ в Кеймбридж. В момента е докторант по „Международно право и международни отношения“ в ЮЗУ.

През 2014 година е удостоен от служебния премиер Георги Близнашки с почетна грамота за развитието на правото в Република България като треньор на отбора от студенти по право, спечелили състезанието „Джесъп 2014″ в САЩ.

Бил е главен юрист на „Биг Брадър“. В момента е член на различни работни групи към Комисията по културата и медиите в 43-тото Народно събрание.

Екатерина Борисова е икономист, има магистратура по „Управление на инвестициите“ от Университет Сити, Касс Бизнес Скуул, Лондон и по „Международни икономически отношения“ от УНСС.

Работила е в министерството на икономиката и туризма, като продължава професионалното си развитие в Делойт, Мексико като мениджър на отдел „Финансови консултантски услуги“.

В последните години консултира компании в сферата на медиите, дигиталните и медийни иновации, експериментални аудио-визуални решения, пише в съобщението на БНР.

Бившият директор на Държавния музикален театър Момчил Георгиев е третият член на УС на БНР.

Бил е съветник на министъра на културата Петър Стоянович, директор на Дирекция „Музикална продукция и състави“ в Българското национално радио, главен музикален експерт, продуцент и член на Програмния съвет на БНР. Преподавал е във Висшия институт за театър и музика в Дамаск (основател на флейтовата школа на Сирия).

Георгиев е ръководител на магистърската програма „Мениджмънт на музикалните индустрии“ в Националната музикална академия „Панчо Владигеров“.

Директорът на дирекция „Вътрешен контрол“ в Министерството на финансите Свилена Симеонова също влиза в УС на БНР. Юрист по образование, дългогодишен преподавател в Юридическия факултет на УНСС, Симеонова е работила в екипа на Александър Велев в първия му мандат като директор на Радиото от 1999 до 2001 г.

 
 
Коментарите са изключени