shareit

Ново видео на граждански арест срещу мигранти

| от chronicle.bg |

Във Фейсбук се появи ново видео, в което се виждат заловени мигранти на българска територия. Клипът е публикуван в личния профил на един от мъжете, участвали в хайката.

На видеото се виждат 4-5 мъже, проснати на земята в гората, с вързани със свински опашки ръце. Около тях има изправени мъже от хайката, които се чува да казват на смесен английско-български: „Turkey! Обратно! Go back! Back, Turkey! Now!

Не е ясно кога и къде е снимано то, но в профила на потребителя, който го е споделил, пише, че той е от Бургас.

Шефът на гранична полиция Антонио Ангелов определи действията на групата като незаконни, защото само органите на реда могат да задържат нарушители. Той съобщи пред Нова телевизия, че 93 души са били задържани за изминалото денонощие за незаконно минаване на границите на България.

Цивилните отряди за защита на жените и вярата ЗАДЪРЖАНЕ НА МИГРАНТИ И ИЗПРАЩАНЕ ОБРАТНО В ТУРЦИЯ…Никакви 112, никакви полицаи-предатели не ни трябват.Действаме сами !!!

Posted by Joseph Louis Barrow on Sunday, 10 April 2016

Хайките за лов на бежанци добиха популярност, благодарение на Господи Вълев-Динко от Ямбол, който пръв се снима и публикува клип, на който се виждат заловени от него и неговите приятели мъже, преминали незаконно границата ни.

На 10 април пък премиерът Бойко Борисов благодари на гражданските отряди, които се организират да залавят нелегални имигранти, и подчерта, че всяка помощ към държавата е добре дошла, като все пак уточни, че те не бива да превишават правата си спрямо закона.

В началото на март Българският хелзинкски комитет подаде сигнал до прокуратурата относно поведението от страна на Господин Вълев от Ямбол, в който обосновава „криминалния характер на подобни действия“. Сигналът на БХК доведе до образуване на проверка по случая от страна на прокуратурата, която продължава.

 
 
Коментарите са изключени