shareit

Новият „Аватар“ ще струват 1 милиард долара

| от |

Режисьорът Джеймс Камерън ще изразходва около 1 милиард долара за заснемането на трите продължения на на филма „Аватар“.


1
По данни на британски медии за осъществяването на проекта ще са необходими около 20 години, предаде БТА. Трите филма, чиито снимки ще започнат едновременно тази година, ще са част от т.нар. мегаблокбастър. Освен за лентите, средствата ще бъдат изразходвани също за съпътстващи продукти като книги, тематични развлекателни паркове, а също за спектакъл на „Сирк дьо солей“, който ще бъде показан в 350 града по света.

Осъществяването на проекта ще продължи, дори и режисьорът, 59-годишният Камерън да реши да си вземе почивка. „Аватар“ излезе на екран през 2009 г. и впоследствие стана най-касовият филм на всички времена. При бюджет от 237 милиона долара той донесе на създателите си от продажбата на билети по света 2,7 милиарда долара. Първото продължение на касоразбивача ще излезе на екран през декември 2016 г., второто – година по-късно, а третото – през 2018 г.

2

В продълженията зрителите отново ще видят изпълнителите на главните роли Сам Уортингтън и Зоуи Салдана, както и Стивън Ланг, чиито герой, злият полковник Майлс Куорич, също загина в
оригиналната лента.