shareit

Новият Samsung Galaxy S7 – в джоба ви в басейна

| от chronicle.bg |

 

Снощи, в навечерието на годишното шоу Mobile World Congress в Барселона, Samsung показа най-новите си смартфони, предвидени да взривят пазара на мобилни телефони през идната година.

Най-новите телефони, Galaxy S7 и Galaxy S7 edge, следват S6 серията. Отзивите за нея бяха много добри, но продажбите се оказаха по-скоро слаби. Въпреки че компанията все пак продаде повече телефони от този модел в сравнение с конкурентите си.

Galaxy S7 и Galaxy S7 edge са с операционна система Android 6.0 и са снабдени с 4GB RAM и с различен чипсет според региона – Snapdragon 820 или Exynos 8 Octa. Вградената памет е 32GB или 64GB, като този път може да се увеличи чрез microSD карта.

Двата смартфона си имат съвсем нови камери, които са съвсем ново поколение и работят много по-добре при намалена осветеност. Компанията е заложила на нов 12МР сензор, който осигурява по-големи пиксели, а освен това е добавила и f/1.7 оптика за улавяне на още повече светлина. Комбинацията от всичко това е довело до улавянето на 95% повече светлина в сравнение с камерaта на Galaxy S6.

Фокусирането също е значително подобрено, тъй като Samsung са решили да включат технологията DualPixel за използване на цялата повърхност на сензора за фокусиране.

Положителна промяна има и при батериите, като от Samsung са заложили на 3000 mAh за S7 и 3,600 mAh за S7 Edge. По отношение на комуникациите, тук са вградени най-новите модули за 4G LTE и Wi-Fi връзка, заедно с традиционните GPS, Bluetooth и NFC.

Водоустойчивото покритие на новите модели обгръща всички вътрешни компоненти. Така се гарантира защитата от вода, без външната обвивка да е трудна за боравене. Затова S7 и S7 Edge могат да се „къпят” по половин час и то в басейни и в морето.

 

 

 
 
Коментарите са изключени