shareit

Новата версия на Volvo S90 е made in China и е гореща

| от chronicle.bg |

Volvo Cars разкриха подобрена, произведена в Китай версия на седана S90 и върховия модел S90 Excellence, и двата насочени към пазара на седани от висок клас, преди тяхното първо появяване пред публика на Автомобилния салон в Гуанджоу 2016.

Новото S90 ще бъде най-първокласният автомобил, произвеждан досега в Китай. И двете версии ще се произвеждат в завода на Volvo Cars в Дакинг, Китай, и ще се изнасят в цял свят, подчертавайки високото качество, което стои в основата на стратегията на Volvo за глобално производство.

S90 Excellence съдържа много характеристики, които могат качествено да зарадват шофьора – цял панорамен покрив, разгъващи се работни масички, интелигентни пространства за съхранение на вещи, подгряващи и охлаждащи поставки за чаши, регулируема подложка за краката и вградена развлекателна система с голям дисплей за работа или забавление. Моделът включва също и сензорен контролен интерфейс за задната седалка, вградено хладилно отделение и ръчно изработени кристални чаши от шведския производител на стъкло Орефорс.

автомобил,волво

S90 ще се предлага с награждаваните бензинови двигатели Т4 и Т5 на Volvo Cars както и с първокласния двигател T8 Twin plug-in hybrid, предоставящ комбинация от динамика и чиста електрическа енергия, която се възползва максимално от настройките на шасито на Volvo. S90 Excellence ще се предлага само със силовия агрегат T8 Twin.

Новите автомобили съдържат редица стандартни функции за безопасност, включително засичане на големи животни, като част от системата за градска безопасност City Safety и Pilot Assist, която е полуавтономна система с ръце върху волана за подпомагане на водача, работеща при скорости до 130 км/ч.

Новите автомобили от серията 90 на Volvo идват също с удобната смартфон интеграция, включваща Apple CarPlay и Android Auto, което позволява лесен достъп до познатите функции на смартфона през големия централен дисплей в автомобила.

Volvo, автомобил

И двата автомобила ще се предлагат със системата за качество на въздуха CleanZone, която използва йонизиращ пречиствател на въздуха, монитор на PM 2.5 в реално време в четирите зони на климатичната система.

Новото S90 влиза в производство през ноември. S90 Excellence ще го последва през следващата година.

 
 
Коментарите са изключени