shareit

Новата роля на Скалата и някои от най-добрите му попадения (Галерия)

| от |

Дуейн Джонсън-Скалата започва кариерата си като кечист и е трето поколение такъв в семейството си. Бързо става популярен с участията си в Световната федерация по кеч и предаването, което снима WWЕ. Две години след като стартира с кариерата си в кеча вече е световен шампион, а през 2004-а официално се отказва, тъй като три години по-рано започва да се снима с малки роли в различни продукции и прави първото си участие в блокбастър.

През 2011-а Скалата официално се завръща в кеча, докато актьорската му кариера не започва да взима превес. Отърсването от имиджа на Скалата става бавно и той дори участва в епизод на „Хана Монтана” на „Дисни” и Cory in The House, където играе себе си.

Актьорската кариера на Скалата е изпълнена предимно с комедии като „Умирай умно”, „Феята на зъбките” и „Пак ли ти?”. Преди това той вече беше направил големия си пробив с филма „Кралят на скорпионите” от 2002-а, но култовият му статус – на силен и мъдър герой, който ще те спаси от горяща сграда с голите си ръце, идва след като поема ролята на Хобс в „Бързи и яростни 5”.

В последната година някои хора преоткриха Дуейн Джонсън след участията му в „Бързи и яростни 7” и абсолютния блокбъстър „Сан Андреас”. Предстои им повторно „преоткриване“, след като го гледат в първата му телевизионна роля в новия сериал на HBO – „Играчи”, където той влиза в ролята на Спенс – бивша футболна звезда, която пробва да се завърне в бизнеса като финансов мениджър на някои от топ играчите. В случай, че някой се чуди – да, Скалата успява да се справи изключително добре. Който се съмнява може да гледа „Играчи” от 22 юни.

До тогава най-добрите роли на Скалата – в кеча и в киното, са в нашата галерия.

Снимки: Getty Images, WWE, HBO, Universal Pictures, Warner Bros. Pictures

 
 
Коментарите са изключени