shareit

Нова мода в Instagram: пръст пред устните

| от chronicle.bg |

Вероятно вече сте видели това в Instagram – красиво младо момиче, което позира за селфи в специфична поза – пръстите й са леко извити пред устните. Изглежда съвсем безгрижно, сякаш е хваната неподготвена и не е имала шанса да премести ръката си.

Честото повторение на позата обаче доказва, че всичко е прецизно изчислено. Тази нова мода може би е вдъхновена от ранни снимки на Анджелина Джоли, а може и да е дете на Instagram-културата. Позата е изключително популярна сред Instagram моделите.

Reality hits like a truck

Снимка, публикувана от KHanch (@kristenhancher) на

Това не е първият случай, в който позиране се превръща в модна тенденция – преди няколко години това се случи с позата с преплетени глезени, а още по-рано на мода беше поставянето на ръката на хълбока така, че да изглежда по-слаба. Именно това е позата, която звездите използват често, когато преминават по червения килим.

Кайли Дженър е една от първите Instagram селебритита, използвали модната поза с пръст пред устните.Тя казва, че позата е била следствие от нейната неувереност в начина, по който изглеждат устните й. Модата обаче обхваща цяло поколение ентусиасти, които обичат селфитата и със сигурност причината да застават в тази поза не е несигурност.

Кристен Хенчър, която е специалист по стила, казва, че една от причините за използването на тази поза е, че създава усещане за непринуденост. Тя, разбира се, съдържа и нотка съблазнителност.

Така че вече позите с лице тип патешка муцунка (a.k.a. кокоше дупе) вече не са на мода.

 
 
Коментарите са изключени