shareit

Нова изложба от Advertising Artists във Виваком Арт Хол

| от chronicle.bg |

Запознахме се с Advertising Artists покрай изложбата #untaggablexhibition и се зарадвахме да чуем, че съвсем скоро артистите ще представят новия си проект НОМАД. Той е съвместна работа на Amenun Genève и платформата за съвременни визуални артисти Advertising Artists.

Проектът е общият кръстопът на творчеството на тримата артисти: Amenun Genève – живопис, Raya Lachezarova – мода и AndonastY (Андон Георгиев) – текстилна графика.

Аменун Филип Женева е родена 1981г. Занимава се с изкуство от десетгодишна. Изучаването всякакви жанрове в изящното и приложното изкуство, й позволява широкия диапазон на работа, в който се разпростира. През 2009 г. издава първата си самостоятелна стихосбирка „Три за щастие …”. Последните години работи предимно живопис. Голяма част от картините й са в лични колекции в Италия, Канада, Германия, Франция,Ню Йорк, България. Художник, поет, педагог. През 2013г. създава независим фестивал, който обединява автори, развиващи изкуството, от различни области в България – PART OF HEART http://partofheart.com/bg/ .

Рая Лъчезарова Кърпачева e самоук дизайнер и занаятчия. Занимава се с мода от 2005г. Работила e в редица студия с различна профилираност: карнавален костюм, сценичен костюм, дамска мода, трикотаж, официални облекла. В момента e моделиер-конструктор на трикотажна линия- конфекция за две български марки, както и на марката AnyExit, която се фокусира върху функционални, високоиздръжливи спортни дрехи.

Андон Георгиев е илюстратор, дизайнер и арт директор. Занимава се с рисуване и дизайн професионално от 1997 година. Работил e в Берлин, като декоратор на фестивали и магазини. Занимавал се е с мода и дизайн за известни български и чуждестранни брандове. Имал е изложби в Германия, швеция, Англия, Испания, Русия, сърбия, чехия и редица други държави. В момента e консултант и арт директор на бранд за дрехи “Devil Walking”, съсредоточен в пълноцветно отпечатани дрехи от висококачествен полиестер. Работи и по собствени проекти в областта на дизайна, илюстрацията, модата и рекламата.

Цялостният графичен дизайн на изложбата е дело на Stefan Chinof.

Откриването е на 17.01.17 от 19:00ч във Виваком Арт Хол, а посетителите ще станат свидетели на ревю-пърформънс сред картини, под ритъма на селектирана музика от гост DJ.

 
 
Коментарите са изключени