shareit

Нов допинг скандал в Русия

| от chronicle.bg |

Нов огромен допинг скандал е на път да се разрази в Русия. Нов доклад на канадския професор Ричард Макларън показа доказателства за допингирани руски атлети по време на зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 година.

Сред допингираните състезатели има и медалисти, а според доклада на независимата комисия на Световната антидопингова агенция (WADA) всичко това се е случвало със знанието на Руския олимпийски комитет.

В неделя антидопинговите агенции на САЩ и Канада се обединиха в искането си Руския олимпийски комитет и Руския параолимпийски комитет да бъдат изключени от Олимпийското движение и нито един спортист да не бъде допуснат да се състезава под руски флаг на Игрите в Рио.

Според FINA, международната федерация на плувните спортове, WADA се опитва да намери подкрепа, за да подкрепи искането на тотлана забрана за руските спортисти за предстоящата Олимпиада.

Засега забрана за участие в Рио имат само руските лекоатлети, поне докато се произнесе Спортният арбитражен съд в Лозана, което ще се случи на 21 юли.

 
 
Коментарите са изключени