shareit

Никой не бил заплашвал водещия Виктор Николаев

| от chronicle.bg |

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков определи като „неуместни шеги“ и „гафове“ репликите на колегата си Антон Тодоров и на вицепремиера Валери Симеонов, казани в ефир на водещия на „Здравей, България“ Виктор Николаев.

В петък сутринта двамата представители на управляващото мнозинство демонстрираха заплашително и изключително арогантно поведение спрямо Николаев. Покрай скандала в ефира на телевизията стана ясна и причината за отстраняването на журналистката Ана Цолова като ководещ с Николаев в началото на политическия сезон – задаване на неудобни въпроси.

„Никой не е заплашвал Виктор Николаев. Това е просто проява на неудачно чувство за хумор”, каза Биков пред Нова ТВ.

Според него, ако действително съществувало механизъм за уволнение на журналисти от политици, това нямало да се обявява по телевизията. „Борбата за свободата на словото е работа на журналистите, за това не може да с разчита на политиците – те имат склонност да я ограничават. За да не се случи това, трябва да има много сериозен отпор от страна на журналистическата гилдия“, коментира още Биков.

На въпрос на Виктор Николаев дали изборът на самолетите „Грипен“ от служебното правителство на Огнян Герджиков е „продукт на определена шайка“, Тодоров отговори: „Много силни думи употребявате. Ще Ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя малко така беше тръгнала в някаква посока, но сега виждам, че липсва столчето й“.

Вицепремиерът Валери Симеонов пък си позволи да коментира как Виктор Николаев е назначен в телевизията. „С конкурс ли сте назначен? Сложили са ви на временен договор и са ви удължили. И останахте сам на всичкото отгоре…“, обърна се Симеонов към Николаев. Коментирайки скандалите с роднински назначения, Симеонов се обърна към водещия с думите: „Вие нямате ли роднини? Те не работят ли някъде? Къде работят? Използвали са връзките на водещия на Нова телевизия? Точно това е станало, бъдете сигурен. Утре, ако съм злонамерен, ще разработя един „Викторгейт“.

 
 
Коментарите са изключени