shareit

Nike скъса договора си с Шарапова

| от chronicle.bg |

Мария Шарапова призна за употребата на забранено вещество (милдронат) по време на Australian Open 2016 на специална пресконференция в центъра на Лос Анджелис.

Тенисистката каза, че е използвала веществото в продължение на 10 години. Милдронатът е препарат, който помага при влошено кръвообращение и недобро оросяване на крайниците.

Шарапова обаче призна, че го е използвала заради недостиг на магнезий и за диабета си.

Руската тенисистка е една от седемте спортисти, хванати в употреба на милдронат в последните три месеца.

Световната антидопингова агенция (WADA) забрани използването на веществото от 1 януари тази година, но Шарапова призна, че не е прочела новите разпоредби на WADA.

В резултат на положителната ѝ допинг проба, спортният гигант Nike прекрати договора си с Шарапова, докато разследването продължава.

„Решихме да прекъснем договора си с Мария, докато тече разследването”, казаха от спортния гигант.

Очаква се и Porsche да направи същото.

Шарапова вече е отстранена от тениса, а евентуалното ѝ наказание ще започне да тече от 12 март. За колко време обаче ще бъде наказана – това остава да реши Международната тенис федерация (ITF) да реши.

Според класацията на списание Forbes, Мария Шарапова е спортистката с най-високи приходи в последните 11 години, като между юни 2014-а и юни 2015-а е заработила 29,2 милиона долара – повече от които от спонсорски и рекламни договори.

 
 
Коментарите са изключени