shareit

New York times с разследване за бизнеса на Тръмп

| от chronicle.bg с БТА |

Фирмите на Доналд Тръмп са натрупали дългове от общо най-малко 650 милиона долара – два пъти повече от декларираното от републиканския кандидат-президент в рамките на кампанията му, съобщи в. New York times, цитиран от БТА.

Всекидневникът ангажирал специализирана компания за информация за недвижимо имущество, за да събере данни за имотите на магната, и по-специално за притежаваните от него офис-сгради и игрища за голф.

Разследването показало, че освен задълженията от 650 млн. долара, значителна част от състоянието на Тръмп е обвързана с три партньорства, които дължат общо 2 милиарда долара на куп кредитори.

Сред кредиторите на империята на Тръмп е „Банк ъв Чайна“ – една от най-големите държавни банки в Китай (страна, която милиардерът редовно представя като търговски партньор, който трябва да бъде подчинен), както и „Голдман Сакс“ – известната инвестиционна банка, която Тръмп обвинява, че подпомага съперничката му Хилари Клинтън.

Магнатът обича да изтъква успеха си в бизнеса, представяйки го като гаранция за способността му да управлява Съединените щати. Той обаче отказва да обяви публично доходите си, както и да допусне независим одит на състоянието на бизнеса си, отбелязва Франс прес.

В предизборната си кампания Тръмп се опитваше да наложи представата за себе си като бизнесмен, който е спечелил с труд милиардите си и не дължи никому нищо, отбелязва New York times.

 
 
Коментарите са изключени