shareit

New York Times официално подкрепи Хилари

| от chronicle.bg |

Влиятелният американски вестник New York times официално подкрепи Хилaри Клинтън за президент на САЩ.

„За нейната интелигентност, опит и смелост“, поясни изданието в статия, публикувана в днешния брой и на интернет страницата.

New York times умишлено не противопоставя Клинтън на Доналд Тръмп. „Сравнявайки ги би било безсмислено занимание в хода на сегашната предизборна надпревара. Хилари Клинтън има опит и прагматични идеи, а Доналд Тръмп не разкрива нищо конкретно за себе си и своите планове, но обещава планини от злато“, пише изданието.

New York times посочва и редица грешки и гафове на Клинтън, включително подкрепата за войната в Ирак, провала на външната политика на администрацията на Барак Обама в Либия.

Според последното проучване, проведено от международния социологически център IPSOS, съвместно с Ройтерс, Клинтън води пред Тръмп с 4 процентни пункта. Така, 41% от избирателите, които биха отишли до урните, ще гласуват за бившата първа дама. Подкрепата за милиардера Тръмп е 37 процента.

Клинтън обаче има значителна преднина в електоралната колегия, където води с 237 на 120 при 181 оспорвани делегата и 270 необходими за спечелване на надпреварата.

Screenshot_5

 
 
Коментарите са изключени за New York Times официално подкрепи Хилари