shareit

Несметните богатства на семейство Кардашиян

| от chronicle,bg , по БТА |

Телевизионни риалити, козметични продукти, приложения, видеоигри, модни линии и публични появи срещу висока цена: фамилия Кардашиян са изградили империя, оценявана на над 100 милиона долара благодарение на умел маркетинг и социалните мрежи.

С въоръжения обир, на който жертва стана Ким Кардашиян през нощта в неделя срещу понеделник в Париж, известното семейство отново е във водещите заглавия на световните медии. А стойността на плячкосаното, оценявано на 9 милиона евро, хвърля светлина върху охолния им живот.

Кланът Кардашиян/Дженър по всякакъв начин майсторски трупа пари от славата си, независимо дали става дума за приложение на смартфон или пък за „домашно порно“.

Всеки ден някой от членовете на клана може да се появи със сензация на корицата на списание, да стане обект на клюки в интернет или да публикува в социалните мрежи послания или пък снимки, които да вдигнат щум. Това са все сгодни случаи да се трупат пари.

Показателен за интереса, който поражда семейството, е фактът, че телевизионното риалити „Невероятната фамилия Кардашиян“, следващо премеждията на клана, навлезе в 12-ия си сезон. Според някои сметки семейството получава до 25 милиона долара на сезон.

„Всички те са майстори в изкуството да управляват имиджовата си марка, особено Ким и майка й Крис Дженър“, подчертава г-жа Кристин Кърк, президент и главен изпълнителен директор на Social Muse Communications, компания за връзки с обществеността и маркетинг в социалните медии.
„Ким, която в началото будеше подигравки, стана предприемач и опасна бизнес дама, навлизайки в модното облекло и технологиите. Тя е кралицата на социалните медии“, допълва Кърк.

Според специализираното списание „Форбс“, Кардашиян, която е и съпруга на рапъра Кание Уест, вероятно притежава състояние от 85 милиона долара и само през 2015 година е спечелила „приличната сума“ от 51 милиона долара, което я поставя на 42-о място сред най-добре платените знаменитости.

ким кардашиян, ким кардашян

Не по-малко от 40% от доходите й идват от видеоиграта „Kim Kardashian: Hollywood“, посочва „Форбс“. Целта на тази игра е да увеличава славата и репутацията й . . .

Дивата с 84 милиона последователи в Instagram, както твърдят слуховете, може освен това да поиска над 100 000 долара, само за да се появи някъде, а това че с името й са свързани парфюми, производители на бонбони или на хапчета за отслабване също допринася за големите пари, които идват при нея.

Надарената калифорнийка натрупа капитал с книга с нейните най-добри селфита, озаглавена „Selfish“, и създаде с няколко от сестрите си линията за облекло „Dash“.

Обещаващата актриса на 35 години се прочу първоначално благодарение на видео, показващо забавленията й с нейното бивше приятелче рапъра Рей Джи. Видеото изтече в интернет и тя съди компанията, разпространила това „домашно порно“, искайки 5 милиона долара.

Фамилията обаче е подплатена със стабилен капитал, натрупан от професионалните успехи на бащата, високоплатения адвокат Робърт Кардашиян, починал през 2003 година. Предполага се, че той е оставил на семейството си 100 милиона долара.

Майката на Ким, Крис Днежър, омъжила се повторно след развода си с Робърт Кардашиян за бившия атлет Брус Дженър, умело управлява семейния бизнес и дъщерите й вървят по нейния път, възползвайки се и от най-малката предоставена им възможност.

„Крис Дженър ръководи всичките си дъщери, тя донякъде е мозъкът, който стои зад всичко това“, допълва г-жа Кърк. „Ким обаче има голям контрол върху марките си и върху своя бизнес“.

Различни източници твърдят, че семейство Кардашиян получават заплащане дори за приствието си в Tweeter. Ким вземала по 10 000 долара за промоционален tweet, а сестрите й получавали десетки хиляди долари за спонсорирани изображения в Instagram.

Кендал Дженър

И между другото, ако Ким може засега да настоява за кoроната на кралицата на социалните медии, то нейната по-малка сестра Кендъл Дженър я догонва: манекенката има 76 милиона последователи в Instagram и 10 милиона – в Snapchat.

Макар някои да са уморени от постоянното и натрапчиво присъствие на семейство Кардашиян, то сигурно ще продължи да върти бизнеса си, поне за момента, според г-жа Кърк: „Ако вървят по същия път и Ким все така взема правилните решения, то те ще запазят присъствието си“.

 
 
Коментарите са изключени