shareit

Нещата, които искате да знаете, но няма кой да ви каже

| от |

Добре дошли в света на 8FACT – малко онлайн пространство за знание и любопитни факти. Понякога странни, понякога тотално излишни, но винаги изключително интересни.

Знаете ли, че… Фактът, че притежавате котка, може да увеличи риска от сърдечен удар? Или че на мъжете им отнема средно към 8.2 секунди да се влюбят? Най-крадената храна в света е сирене? Че до 1973 година в Чикаго е било нелегално да се появяваш на обществени места, ако си грозен…

Фактите, събрани в този мини любопитен социум са толкова много и различни, че може да се побъркате от нужда да научите всичко. Понякога виждате неща, които вече знаете, понякога научавате нещо ново, но едно е сигурно – 8FACT са едно от най-любопитните явления в социалните мрежи и си заслужава да им обърнете внимание.

Основана през 2013 година, в момента страницата има над 4 млн. почитатели във Фейсбук и над 6 млн. в Инстаграм. Единственото, което съдържа са отличителни жълти мемета с лого и някакъв любопитен факт.

Не, 8FACT няма да ви спамят със статии от чужди сайтове, картинки, колажчета или клипчета с котки и панди, няма да ви пращат странни рикуести за игри, нито ще ви захранват с ненужда и дълга информация. Кратката форма, любопитството и яркият жълт цвят са техният начин да информират света.

Фактите вътре се събират от екип от хора и се проверяват. Част от тях се изпращат и от потребители и чак когато са проверени, биват пуснати със задължителното лого на страницата.

Ако искате да се забавлявате или да научите нещо ново – ви ги препоръчваме. Или пък искате да изпъкнете със знания пред някой – пак пробвайте там. Не, 8FACT няма да ви засипват със сентенции от велики хора, цитати от книги, извадени от контекста или други подобни и типични за социалните мрежи неща. За тази цел си има други страници с интересните наименования като „Липсваш ми“ или „Запомни името ми, ще го крещиш по-късно“…

8FACT е просто страница за факти. Ярки, кратки, любопитни… Ако това е вашето нещо – препоръчваме. Може да ги намерите и проучите обстойно. И за да сме сигурни, че сте разбрали правилно, сме събрали 8 от любимите ни факта в галерията горе.     

 
 
Коментарите са изключени