shareit

Немската полиция: Май хванахме грешния човек в Берлин

| от chronicle.bg, по Webcafe.bg |

Началникът на полицията в Берлин Клаус Кандт съобщи, че разследващите не са сигурни дали задържаният е шофьорът на фаталния камион. Проверките продължават, допълни той пред журналисти.

Главният прокурор на Германия Петер Франк повтори съмненията, че арестуваният заподозрян може и да не е извършителят на нападението.

„Трябва да свикнем с идеята, че е възможно той да не е извършил атаката“, каза той.

Очаква се до края на деня да стане ясно дали 23-годишният пакистанец има връзка с катастрофата. Франк не изключи вероятността зад атентата да стои групировка или повече от един извършител. Службите за сигурност в Германия предупреждават, че не е изключено да има нов опит за терористичен акт в близките дни.

 

 

Временно арестуваният заподозрян отрича обвиненията. Затова трябва да сме особено внимателни. Моля, бъдете внимателни и вие.

По информация на Der Spiegel, по тялото на арестувания заподозрян мъж няма следи от физическа борба. А след като се предполага, че е отвлякъл камиона заедно с полския шофьор и го е застрелял, това едва ли е станало без съпротива.

Освен това няма и следи от барут, които остават винаги по ръцете при стрелба с огнестрелно оръжие. Изданието се позовава на свои източници в полицията.

Die Welt също се позовава на свои „високопоставени източници от службите за сигурност“, според които има съмнения, че задържаният пакистанец не е извършителят на престъплението.

„Хванали сме погрешен човек. И сега вече имаме нова ситуация. Защото истинският извършител все още е въоръжен и на свобода, може да нанесе още повече щети“, цитира Die Welt анонимните си източници.

 
 
Коментарите са изключени