Националният филхармоничен хор и „Хазарт“ излизат на една сцена

| от chronicle.bg |

На 17.10. предстои интересен лайф проект, наречен Pop and Rock Hits , който среща класиката с рок и поп музиката. В „Зала България“ ще зазвучат класически рок парчета, като „След 10 години“ на ФСБ, „Скъп спомен мой“ на „Сигнал“, „Богатство“ на група „Тангра“, „Дай ми време“ на „Конкурент“ и други.

За звука ще допринесе присъствието на Национален филхармоничен хор „Светослав Обретенов“ с диригент Славил Димитров. Хорът ще пее познатите хитове заедно с рок банда „Хазарт“, които ще включат в репертоара на концерта предимно свои авторски парчета, сред които „Тясно“, „Молитва“, „Нека“, „Рисувам“ и др.

Група „Хазарт“ има дълга история зад гърба си. Създадена е в София през 1999-та година. Нейн вокал е Борис Солтарийски, в зората на своята кариера. След като изпълнителят получава покана да се яви на конкурс за пеене в „Шоуто на Слави“ и го печели, групата се разпада. През 2013г. нейният китарист Драгомир Мънзов, решава отново да възстанови бандата и продуцира албума „Хазарт II” – Hazart Rock Angeles. През 2013г. представител на групата „Whitesnake” чува песни на „Хазарт“ и се свързва с композитора на парчетата Драгомир. Дори му отправя покана да се яви на кастинг , заедно с други музиканти в Цюрих , за нов китарист на Whitesnake”, на мястото на напускащия Дъг Олдридж.

Hazart 2017

В сегашния си вид група „Хазарт“ е: китари и вокали – Драгомир Мънзов / Драго Блондо; бас китара и вокали – Михаил Ковачев; ударни – Йордан Гьошев; вокали – Николай Веселинов.

В момента се работи по нов албум с работно заглавие „Хазарт III“.

 
 

В София ще може да се плаща за паркиране и през приложение

| от chronicle.bg |

Нова услуга ще предлага Центърът за градска мобилност от този месец. Тя позволява на всеки бързо и лесно да заплати през банковата си карта престой в зоната за локално паркиране чрез мобилно приложение, съобщиха от ЦГМ.

Цената не се променя – един лев за „зелена“ зона и два лева за „синя“. Условието е клиентът да има интернет на телефона и свалено подходящо приложение. Има версии за Android и iOS мобилни платформи. Дава се възможност и за пакетно заплащане до 2 часа за „синя“ и до 4 часа за „зелена“ зона. Също така има опция за проследяване на мястото, където е паркиран автомобилът.

Новата услуга ще улесни и чуждестранните гости на София, които не могат да заплатят паркиране чрез есемес, тъй като външни оператори не позволяват този вид разплащане.

Плащането чрез банкова карта и мобилно приложение не отменя възможността за разплащане чрез есемеси. Тази опция остава като алтернативна.

Приложенията, чрез които ще може да става разплащането в зоната за локално паркиране, ще бъдат обявени на отделна страница на сайта на ЦГМ – http://www.sofiatraffic.bg.

 
 

В кои филми Глен Клоуз ни разказа играта

| от chronicle.bg |

Глен Клоуз е жива легенда, институция в киното. Забравете за престъпленията на Академията – тя е една от най-добрите актриси и до днес. 

Винаги толкова близо до награда и все пак тя е един от най-големите пропуски на „Оскарите“ – също като случая с Питър О’Тул, който беше пренебрегван с години. Днес тази машина навършва 71 години. Те щеше да убие Майкъл Дъглас и как кипна зайчето в тенджерата под налягане. Кореше коварни схеми в шедьовъра на Стивън Фреърс „Опасни връзки“. Игра жена, предрешена като мъж в „Абърт Нобс“ и зла моделиерка в „101 далматинци“. Класа.

Между пробива й в киното през 1982 г., когато играе в The World According to Garp до прекрасното й изпълнение във историческата драма Albert Nobbs, Глен Клоуз получава шест номинации за „Оскар“. Междувременно пресата и останалите институции се надпреварват да възхваляват тази актриса, която разбива системата на typecasting-а. Сериозна, забавна или зла, тя винаги взима дъха.

В кои филми Глен Клоуз разказа играта на колежките си, вижте в нашата галерия. 

 
 

Еди Редмейн стана татко за втори път

| от chr.bg |

Еди Редмейн и съпругата му Хана Багшо се сдобиха с второ дете, момченце на име Люк Ричард Багшо, съобщи Контактмюзик.

Щастливата новина носителят на „Оскар“ съобщи на в. „Таймс“. Така Айрис Мери, 21-месечната дъщеричка на звездната двойка, вече си има братче.

36-годишният Еди Редмейн се ожени за 35-годишната Хана Багшо на 15 декември 2014 г. Дъщеря им Айрис Мери се роди през юни 2016 г..

 
 

Родният град на Шекспир е „палавата“ столица на Великобритания

| от chr.bg |

Родният град на Шекспир, Стратфорд на Ейвън, е „палавата“ столица на Великобритания. Проучване установи, че жителите му са на първо моясто по изневери.

Водещия британски сайт за извънбрачни запознанства Illicit Encounters, разкрива, че на „прелюбодейската сметка“ на жителите на Стратфорд на Ейвън се водят 1047 изневери. Това се равнява на 3,69 процента от населението на града (27 455 души).

На второ място са жителите на Уилмслоу с 901 изневери (3,6 процента от населението). Трети са обитателите на Бийкънсфийлд с 408 изневери (3,4 процента от населението).

Проучването показва още, че „най-верният“ град във Великобритания е Уигън. Сред населението на града кръшкачите са едва 0,14 процента.