shareit

Нападателят от Берлин е от Добрич

| от chronicle.bg |

Нападателите на младата жена от берлинското метро са роднини. Говорителят на берлинската прокуратура Мартин Щелтнер потвърди информацията.

Nova съобщава, че мъжът, бутнал младата германка по стълбите, е Светослав Стойков. Той беше разпознат ден след като друг българин – 39-годишен мъж, присъствал на местопрестъплението – беше задържан и разпитван от прокурорите на Берлин. Самоличността на нападателя все още няма официално потвърждение.

По данни на Nova мъжът е роден в Добрич, но живее във варненския квартал „Максуда“ с жена на семейни начала. Тя твърди, че Стайков е в Германия, а не се крие в България. Двамата имат 3 деца.

26-годишният мъж има множество присъди за кражби, грабежи и хулигански прояви.

Прокуратурата в Берлин посочва, че нападателят и жертвата не се познават, а агресията е непредизвикана.

Германските власти проучват варианти за изпращане на искане за правна помощ до България. Посолството на България в Германия е уведомено за инцидента и е поискана помощ за откриването на извършителя на нападението. Berliner Zeitung съобщава, че вече е започнала съвместна дейност между институциите на двете държави.

Инцидентът се е случил на 27 октомври 2016 г., малко след полунощ, когато група от четирима млади мъже в нетрезво състояние преминават през стълбищата на метростанция „Херманщрасе“ в квартала Нойкьолн в германската столица. Записът от камерите за видеонаблюдение беше публикуван едва шест седмици след престъплението:

 
 
Коментарите са изключени