shareit

НАП започва 24-часов фискален контрол на Летище Бургас

| от chronicle.bg |

„От 1 юни Националната агенция за приходите в Бургас започва осъществяването на 24-часов фискален контрол в зоната на Летище Бургас. Всички туроператори ще трябва да представят списъци с броя на пристигащите туристи и информация за броя на нощувките и местата за настаняване“, оповести днес в крайморския град Татяна Кънчева, директор на местната структура на НАП, цитирана от БТА.

По-рано днес тя проведе среща с туроператори, в която участва и представител на МВР.

„Основната ни цел е „изсветляване“ в максимална степен на приходите в туристическия сектор и облагането им с реалните данъци и осигуровки. На практика с тези свои действия НАП ще се опита да постави и бариера срещу опериращите на Летище Бургас изцяло „на тъмно“ хора и фирми, чиито приходи остават необлагаеми. Събраната информация ще доведе до увеличаване на събираемостта и ще попречи на евентуални спекулации от страна на хотелиерите по отношение на процента на заетост на легловата база“, заяви още Кънчева.

От приходното ведомство уточниха още, че присъствието на НАП на Летище Бургас по никакъв начин няма да затруднява логистичните действия на туроператорите по посрещането на туристическите групи.

Представителите на туроператорските фирми декларираха пълно съдействие и подкрепа за усилията на НАП за „изсветляване“ на бранша.

 
 
Коментарите са изключени