shareit

Намериха една от черните кутии на разбилия се руски самолет

| от chronicle.bg |

Водолази намериха една от черните кутии на разбилия се в неделя в Черно море руски самолет „Ту-154″. Това предаде ТАСС, като се позова на източник от силовите структури. В опашната част на самолета обаче има още две черни кутии, които засега не са открити.

Намерената черна кутия е извадена от водата и натоварена на самолет, който ще я откара до Москва за анализ. В устройството са записвани данните за параметрите на полета.

Източник от спасителните служби съобщи, че в района на катастрофата са намерени телата на още трима загинали. По предварителни данни повредите по задната част на самолета свидетелстват, че командирът е искал да приводни машината.

Като се позовава на цитирания източник от руските силови структури, агенция ТАСС допълва, че версията, свързана с попадане на чуждо тяло в двигателя, е приоритетна за разследващите. Проверяват се и други версии – като грешка при пилотирането на машината и техническа неизправност, възникнала на борда. Вчера беше съобщено и за четвърта версия – некачествено гориво, с което е презаредил самолетът в Сочи на път от Москва за Латакия в Сирия.

При трагедията, разиграла се в неделя, загинаха 92-ма души. На борда на разбилия се „Ту-154″ пътуваха войници, музиканти и репортери – общо 84 пътници и 8-членен екипаж. Досега са намерени телата на 16 от жертвите и над 155 фрагмента от самолета.

Междувременно беше съобщено, че Русия спира полетите на самолетите „Ту-154″, докато се установи каква е причината за катастрофата на 25-и декември.

 
 
Коментарите са изключени