shareit

Найджъл Фараж подаде оставка като лидер на UKIP

| от chronicle.bg |

Найджъл Фараж обяви, че подава оставка от лидерския пост на еврофобската и антиимигрантска Партия за независимост на Обединеното кралство (UKIP), след като е постигнал целта на живота си: излизането на Великобритания от Европейския съюз, предаде Франс прес.

„Целта ми за излизане от ЕС е постигната. Изпълних мисията си“, заяви Фараж на пресконференция и добави, че престава да е лидер на UKIP.

„По време на референдума казвах, че искам да си върна държавата… сега искам да си върна живота“, обяви Фарадж на пресконференция в Лондон.

Това е вторият случай, при който Фарадж подава оставка след провала на UKIP на парламентарните избори през май 2015 г., когато самият партиен председател не успя да стане депутат. Скоро след това Фарадж реши да преосмисли позицията си и се върна на поста.

Сега обаче националистът твърди, че няма връщане назад.

„Реших да се оттегля от лидерския пост в UKIP. Победата на кампанията за напускане на ЕС означава, че политическата ми амбиция беше постигната. Влязох в тази битка от бизнеса, защото исках да бъдем самоуправляваща се държава, а не защото исках да стана политик от кариерата“, обяви Фарадж.

Фарадж и евродепутатите на UKIP ще останат в Европейския парламент, докато Великобритания продължава да е член на ЕС, което по думите му трябвало да приключи в рамките на следващите 2 години.

52-годишният Найджъл Фарадж стана лидер на UKIP през 2006 г.

 
 
Коментарите са изключени