shareit

Най-стилните жени на Met Gala 2016

| от chronicle.bg |

Вчера се състоя едно от най-лъскавите светски събития през цялата година – ежегодната гала вечерта на Института за костюми към Музея на изкуството „Метрополитън“ в Ню Йорк, накратко казано – Мет Гала.

Гала вечерта се провежда всяка година в първата неделя на месец май, като нейна основна цел е да събере дарения за Института за костюми на музея „Метрополитън“

Всяка година събитието има определена тема, с която гостите трябва да съобразят тоалетите си.

Тазгодишната тема „Човекът и Машината: модата в ерата на технологиите“(Manus X Machina: Fashion in an Age of Technology) е същата като заглавието на голямата годишна изложба на Института по костюми, която се открива на 5 май. За да посети бляскавата вечер, всеки гост заплаща билет, който струва 30 000 долара или 275 000 долара за избрана маса, като обикновено присъстващите са около 600 души.
Тази година домакини на събитието бяха певицата Тейлър Суифт, британският актьор Идрис Елба, главният дизайнер на Apple Джонатан Айв и главният редактор на модното списание Vogue Ана Уинтър. А по червения килим на галата бяха демонстрирани визии, които си струва да видим.

Вижте кои бяха най-ефектните дами на Met Gala 2016 в галерията.

 
 
Коментарите са изключени