shareit

Най-нехаресваният трейлър в историята на Youtube

| от chronicle.bg |

Трейлърът на римейка на „Ловци на духове“ официално стана най-нехаресваният трейлър в историята на Youtube. Към момента той е набрал 30 милиона гледания, около 227 000 харесвания и впечатляващите 690 000 нехаресвания. Къде ли се крие проблемът?

Римейкът на обичаната комедия от 1984 г. изглежда изключително обещаващо. В главните роли се подвизават комедийните величия Мелиса Маккарти, Кристен Уиг, Лесли Джоунс и Кейт Маккинън, следователно забавлението е гарантирано. В самия трейлър не се случва нещо особено различно от това, на което са свикнали запалените фенове на поредицата – свръхестествени същества, яки джаджи и … лов на духове.

Какво тогава прави този трейлър толкова по-нехаресван от другите? Например, трейлърът на „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ – филм, който получи огромна критика и главно негативни оценки, в момента има около 16 500 нехаресвания. Числото дори не може и да се сравнява с това на „Ловци на духове“, като се има предвид и факта, че неговата премиера тепърва предстои.

Отговорът се крие в недоволството, което предизвика кастът на новия филм. За разлика от оригинала, в римейка главните роли са заети изцяло от жени. Още откакто проектът бе обявен през миналата година, на режисьорът Пол Фейг и актьорския му състав им се налага да се справят с хиляди сексистки коментари онлайн.

Това, което започна като реакция на отявлена критика от страна на запалените фенове на оригиналния филм към подбора единствено на актриси, се превърна в интернет феномен. Трейлърът е атакуван от хора с една-единствена цел – да натиснат бутона „не харесвам“. Секцията за коментари е изпълнена с изявления от рода на: „На бас, че можем да достигнем 1 милион нехаресвания!“, „Не ме интересува „Ловци на духове“. Тук съм само да подкрепя каузата това да стане най-нехаресваният трейлър в Youtube!” и „Иска ми се да можех да натисна „не харесвам“ два пъти!“

В крайна сметка нехаресванията не показват реалното неодобрение спрямо филма. Преди всичко те показват колко лесно може да бъде манипулирана системата, ако попадне в ръцете на определено безсмислено интернет движение.

Дали „Ловци на духове“ ще се превърне в блокбастър предстои да разберем. Още преди премиерата си, филмът успя да повдигне важен въпрос – съществува ли все още сексизъм във филмовата индустрия. Общественото внимание вече е приковано към него, така че независимо от трейлъра – шансовете за успех са на негова страна.

„Ловци на духове“ се очаква на 15 юли 2016 г.

 
 
Коментарите са изключени