shareit

Най-мащабният автосалон София предстои

| от chronicle.bg |

Автомобилните фенове определено имат причина да са нетърпеливи към настъпването на есента.

За първи път автосалон София ще се проведе от 17 до 25 октомври, а списъка с премиерите ще надхвърли 100 модела. В столицата ще дебютира най-доброто от световните изложения в Женева, Шанхай и Франкфут.

Досега автосалоните се провеждаха през юни, който не е най-адекватният сезон за посетителите заради горещините и освен това не е съобразен с календара на автомобилните новости. Често се случваше и салонът да съвпада с глобални спортни събития, например футболни първенства. Поради тези причини браншовата Асоциация на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) взе решение за преместване на датата. Автомобилният отрасъл отново е в подем и предстои най-мащабното изложение до момента, а ясното доказателство за този подем е това,че всички вносители са подали заявка за участие.

Традиционно, домакин на изложението ще е Интер експо център. Освен премиерите на салона се очакват прототипи, състезателни болиди, авангардни прототипи от бъдещето и автомобили с алтернативно задвижване, както и по-качествени фирмени щандове. Разбира се, ще има много съпътстващи събития.

 
 
Коментарите са изключени