shareit

Най-големите холивудски провали на 2016 г.

| от chronicle.bg, по БТА |

Научнофантастичният екшън „Макс Стийл“ е начело в класацията на най-големите холивудски провали на 2016 г., съставена от сп. „Форбс“, съобщи БТА.

Лентата, режисирана от Стюарт Хендлър с дебютанта Бен Уинчел в главната роля, е базирана върху едноименната серия играчки на компания „Мател“. Филмът, в който участват също Анди Гарсия и Мария Бело, не е промотиран активно и не успява да грабне публиката след излизането си на екран през октомври. Заснета с бюджет от 10,4 милиона долара, продукцията реализира едва 4,4 милиона долара в международния бокс-офис.

Второ място в класацията на холивудските провали на 2016 г. заема филмът „Свободният щат“ с Матю Макконъхи. Лентата успява да възвърне едва 46 процента от 50-те милиона, „пръснати“ за реализирането й.

На трета позиция е пародията „Поп звезда: Никога не спирай“ с Анди Самбърг, заснета с бюджет от 20 милиона долара и възвърнала едва 9,5 милиона долара от похарчените средства. Следват екшън трилърът „Гордост и предразсъдъци и зомбита“ и анимацията „Рачет и Кланк“.

В Топ 10 на най-големите холивудски провали на 2016 г. попадат два филма със Зак Галифианакис – „Семейство Джоунс“ (шеста позиция) и „Баш обирджии“ (десета позиция), както и лентите „Гримсби“ със Саша Барън Коен, „Уиски, танго, фокстрот“ с Тина Фей и „Сноудън“ на Оливър Стоун с Джоузеф Гордън-Левит в главната роля. /

 
 
Коментарите са изключени