shareit

Най-добрите фотографии за 2016 са в София

| от chronicle.bg |

Sony World Photography Awards – най-големият фотографски конкурс в света, представя експозиция от 30 селектирани за финален кръг и отличени с награди снимки от изданието на конкурса за 2016 г., която бе открита вчера в Park Center Sofia /атриум, 1 етаж/. Изложбата гостува от 14 до 20 ноември и в нея участва и най-добрата снимка от националния конкурс за България – „Белоснежка и червенорозка“ на фотографа Иван Кавалджиев, който бе и специален гост на откриването.

Избрани сред 230 103 подадени снимки от 186 държави, тези творби показват най-доброто от модерната фотография през изминалата година.
Sony World Photography Awards е вече отворен за участие. Конкурсът, организиран от Световната фотографска организация, ежегодно отличава най-добрите фотографии в света – както от изгряващи таланти, така и от утвърдени творци. През 2017 година той ще отбележи своя 10-годишен юбилей.

Exhibion 2

Всички фотографи са поканени да се включат със свои творби без такса участие в някои от четирите раздела на конкурса: Професионалисти, Любители, Младежи и Студенти на www.worldphoto.org. Изданието за 2017 г. включва и нови категории във всички раздели, които предизвикват фотографите да разширят границите на творчеството си. Повече информация може да намерите тук.

Sony World Photography Awards дава големи предимства на печелившите фотографи, включващи:

Последно фотографско оборудване от Sony
$25,000 (щ.д.) за носителя на отличието Фотограф на годината
$5,000 (щ.д.) за победителя сред любителите
Висококачествено фотографско оборудване от Sony за носителите на Националните награди
Участие в изложбата на Sony World Photography Awards в Лондон
Участие в ежегодния албум на победителите от Sony World Photography Awards
Световна публичност и широко признание

Наред с конкурсите за професионалисти, любители и младежи, отворен е и Националния конкурс на България, търсещ да отличи най-добрия български фотограф. Участници в него ще бъдат българите, подали снимки в някоя от десетте категории за любители на творческото състезание. Тази специална награда предлага невероятна възможност на всички тях да демонстрират своята работа на световно ниво и да бъдат отличени и признати наравно с водещите фотографи в света.

 
 
Коментарите са изключени