shareit

Наградите на Седмото издание на София Филм Фестивал

| от chronicle.bg |

Киноадреналин на Седмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал.

Един от най- впечатляващите филми в програмата на Седмия София Индипендънт Филм Фестивал – емоционалният и автентичен „Американски мед” на британката Андреа Арнолд получи наградата на публиката „Независим дух на София” и бе оценен с най-много гласове за най-добър игрален филм.

Наградата на публиката “Независим дух на София” за най-добър документален филм отиде при „Щастливият филм” в лицето на режисьорите Хилман Къртис, Бен Наборс и Стефан Загмайстер като те ще се я получат съвсем скоро в САЩ.

Наградта „Независим дух на София” e трофей, изработен от българския художник Стефан Николаев, който от години работи в Париж

За първи път, в рамките на фестивала бе връчена наградата за най-добър български късометражен филм, отсъдена от Българската Асоциация на филмовите режсьори. Тя бе връчена на филма „Любов” в лицето на режисьора Боя Харизанова, сценариста Симеон Венциславов и оператора Виктор Роев.

Специален диплом получи филмът на Уенди Сейб „How You See it”, който ще бъде връчен на режисьорката в Ню Йорк след броени дни.

Наградата на първата пичинг сесия за проект в развитие бе връчена на „Прасето” на Драго Шолев и продуцента Елена Мошолова. Прокетът на Драго Шолев печели и включване в шортлистата на Independent Film Week 2017, както и едногодишно онлайн членство в IFP.

Седмото издание на София Индепендънт Филм Фестивал се осъществи в партньорство със Столична община, НДК и Зайтгайст Венчърс.

 
 
Коментарите са изключени