shareit

МВР не открива нарушения при ползването на лична охрана

| от chronicle.bg |

Засега МВР не е открило нарушения при ползването на лична охрана. Това става ясно от първите данни по проверката която бе разпоредена след инцидента на Околовръстния път на София в сряда. Тогава четирима души нападнаха 30-годишния Васко Наумов и съпругата му заради сигнал с клаксон. Наумов е с три избити зъба. За нападението бяха задържани четирима охранители на Ивайло Борисов-Ториното, а трима от тях съдът остави в ареста за постоянно. Ден по-късно главният секретар на МВР Георги Костов обяви, че започва масирана акция за установяване на хората които ползват лична охрана и кортежи от автомобили.

В първия ден от проверката нарушения не са установени, става ясно от данните. Проверявани са нощни заведения в София, Варна, Бургас и Пловдив. Установени са само двама клиенти на заведения с лична охрана в Пловдив, но нарушения няма. Иначе полицаите са открили един обявен за издирване в Студентски град в столицата и са съставили актове за неносене на лични документи и за шофиране след алкохол. Открити са малки количества канабис и амфетамини.

Според МВР целта на проверката е „предотвратяване на опасно и демонстративно управление на МПС-та с рискови маневри от страна на водачите, които създават непосредствена опасност за останалите участници в движението, за ползване на демонстративна охрана и ескортиращи автомобили и по други показатели“.

 
 
Коментарите са изключени