shareit

Мускулен проблем отказа Ивет от полуфиналите на 100 м

| от chronicle.bg |

Ивет Лалова не стартира в полуфиналите на 100 метра на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Ивет си осигури място на полуфиналите, но след консултация с главния медицински делегат на IAAF е решила, че е по-добре да съхрани себе си за дисциплината на 200 метра, към която е насочена подготовката ѝ.

Причината е мускулен проблем и избягване на рискове и евентуална контузия. Самата Ивет обаче увери, че ще бъде готова на 100% за спринтовете на 200 метра. Ето какво написа тя в своя профил във Фейсбук:

„Здравейте приятели, непосредствено преди Олимпийските игри лекувах малка травма. Нищо сериозно, част от ежедневието на всеки спортист. След спринта на 100 м вчера и втори евентуален такъв днес бих подложила мускула на риск.

В името на доброто ми представяне в любимата ми дисциплина 200 м, която започва в понеделник, с главния медицински делегат на IAAF на олимпийския стадион и моя екип взехме решение да не стартирам на полуфинала на 100 м тази вечер, за да избегнем рискове и евентуална контузия. Благодаря за подкрепата и бъдете сигурни, че в понеделник ще бъда готова на 100%“.“

 
 
Коментарите са изключени