shareit

Може ли мотоциклетът да бъде изкуство?

| от chronicle.bg |

Преди няколко години предаването Top Gear повдигна спор „Може ли автомобилът да бъде изкуство?“. Въпреки, че имаше елемент на шега в типичния за тях стил, темата всъщност бе много сериозна и въпросът винаги ще бъде актуален, независимо от разнопосочността на мненията.

Vilner изразява своето мнение относно „Може ли мотоциклетът да бъде изкуство?“ с изпълнение, базирано на Suzuki Intruder – този мотор заявява своето безапелационно „да“. Модерна интерпретация на класическия круизер, дело на Suzuki, която Vilner среща с традиционните сарашки техники за обработка на кожа и иновативното нанасяне на боя. Резултатът е изкуство.

Байкът е първата машина на Vilner, която ползва покритие от новата палитра на ателието. Изпълнението в стил „патинирана мед“ се постига с полагането на не по-малко от шест слоя боя, която се обработва със специални четки, при специални условия, за да се постигне изключително автентичен завършек, който е и изключително устойчив на атмосферните условия. Още по-любопитно в случая е, че металните повърхности притежават точната текстура, която предава истинност и при допир. В допълнение на винтидж-рат излъчването, джантите и сърцевините на спирачните ротори са боядисано в подобаващ цвят.

Патината обаче е едната нишка от арт посланието на мотоциклета – кожените елементи изцяло разсейват всякакви съмнения относно истинността на творчеството. Първокласна телешка кожа, растително-дъбен телешки бланк, който е обработен на ръка до последния детайл, чрез традиционни сарашки техники. Винтидж излъчване, мощно послание с черепа на бик извезан в кожата, и разбира се, „V“ логото на Vilner. От същата кожа са изработени и ръкохватките, които са съшити с ремък.

Може ли мотоциклетът да бъде изкуство? Този го прави.

 
 
Коментарите са изключени