shareit

Моята любима торта „Гараш“

| от |

Както вече стана ясно, обичаме да хапваме вкусно. И да правим експерименти в кухнята. 

Обичаме здравословната храна. До 6 май очакваме вашите вкусотии и кулинарни вълшебства. Сгответе любимото си ястие, снимайте го и качете снимката с рецептата към нея на нашата Фейсбук страница: Chronicle.bg

Днес Д. Атанасова ни представя своята рецепта за Торта „Гараш“.

10153725_648723735208019_685275509508092661_n

За блатовете:
10 белтъка
400 гр. захар
300 гр. смлени орехи предварително препечени

За крема:
100 гр. кристална захар
40 мл вода
120 гр. шоколад
3 супени лъжици какао
6 жълтъка
350 гр. краве масло

Шоколадов ганаш
200 мл. течна сметана
200 гр. шоколад

Разбиват се белтъците със захарта на пухкав сняг като постепенно се прибавя захарта,след което със шпатула и внимателно разбъркване се прибавят смлените орехи.Тази смес разделих в 3 еднакви чаши като пристъпих към печенето на блатовете. В подходяща тавичка с откопчаващ се ринг,на дъното поставих хартия за печене и изпекох така 3 блата – Да се внимава да не се препекат, защото стават чупливи. Приготвяме крема от 6 жълтъка разбити със захарта до побеляване и удвояване на обема им. Постепенно прибавяме кравето масло, вода 40 мл и 3 супени лъжици какао, и шоколада разтопен на водна баня. Всичко това се бърка със шпатула до получаване на еднородна смес.След като изстинат блатовете пристъпваме към сглобяване на тортата. В подходяща тортена чиния поставяме първият блат, мажем с крем и така до свършване на блатовете, като накрая завършваме с крем. Поставяме в хладилник за няколко часа да стегне и приготвяме Шоколадов ганаш за глазура на тортата. Той се приготвя от 200 мл сладкарска сметана и 200 гр. шоколад, като сметаната се кипва на котлона и към нея се прибавя натрошеният шоколад. Разбърква се хубаво изчаква се леко да изстине и се нанася върху готовата торта. Да Ви е сладко.
 
 
Коментарите са изключени