shareit

Москов за лекарските протести: Някакви хора не искат да има контрол

| от chronicle.bg |

Здравният министър Петър Москов декларира, че е отворен за диалог. Това е така и през последната година и половина и всяко конкретно предложение, което е аргументирано, е било прието, заяви той пред Дарик по повод лекарските протести. Той припомни, че след разговорите с личните лекари техните предложения са приети.

Понастоящем, ако има някакви протести, те са свързани с това, че „някакви хора не желаят да има някакъв контрол, върху начина, по който се изразходва публичният ресурс“, обяви министърът. Той за пореден път обясни, че въвеждането на пръстовия идентификатор е форма на контрол.

„Може ли да ми обясните, ако за момент влезете в положението на лекарите, какво точно ви притеснява в това, че пациентът и касата, която плаща от неговото име, въвежда такава система за контрол“, попита министърът и допълни: „Единственият вариант, в който бихте могли да имате някакво притеснение е, ако в досегашната ви работа при липса на всякакви контролни механизми – било електронни, било други, да кажем количеството пациенти или видът пациенти, които сте отчитали, не съвпада с реалните. Това е единствената причина вие да имате проблем с въвеждането на контролни механизми“.

 
 
Коментарите са изключени