shareit

Мини мъфин със спанак

| от Росица Нийм |

Росица Нийм работи във филмовата индустрия, но обича да готви и да пътува.
Живее няколко години във Великобритания, преди да се завърне в България, заедно със съпруга си Ранулф. Двамата обичат да пътуват до интересни места по света.

В блога на Росица www.primalyum.co.uk може да намерите рецепти за интересна и здравословна храна, както и истории за пътешествия.

Част от тях публикуваме в Chronicle.bg, преведени на български. Предлагаме ви рецептата ѝ за мини мъфин със спанак.

Нужни продукти:

100гр брашно от тапиока
150 гр оризово брашно
150 гр сирене
1/2 ч.ч. ситно настърган кашкавал
1 ч.ч. кисело мляко
2 яйца
1 ч.ч. бланширан и много добре изцеден спанак
70гр разтопено масло
1 бакпулвер
1/2 ч.л. сода

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса, а ако имате вентилатор – на 150 градуса.
Смесете тапиоката и оризовото брашно в малка купичка.
В друга купичка разбийте яйцата, заедно с киселото мляко, сиренето и спанака.
Лъжица по лъжица започнете да добавяте брашното към яйцата.
Добавете почти цялото разтопено, но не горещо масло.
Добавете содата и бакпулвера.
С остатъка от маслото покрийте формичките за мини мъфини или каквито други формички си пожелаете.
Добавете от сместа към формите за печене, но не препълвайте.
Печете ги 35 минути, внимателно да не изгорят. Ако тръгнат да почервеняват твърде бързо, ги покрийте с хартия за печене.
На всяко мъфинче сложете малко настърган кашкавал и върнете обратно във фурната за още десетина минути.
Извадете ги от формите (ако са силиконови или метални) и ги оставете да изстинат.
Насладете им се, докато са още пресни и хрупкави.

DSCN2147

 
 
Коментарите са изключени