shareit

Михаил Миков и Корнелия Нинова отиват на балотаж

| от chronicle.bg |

Досегашният председател на БСП Михаил Миков и заместникът му в парламентарната група Корнелия Нинова отиват на балотаж за нов лидер на БСП. Днешното заседание на  49-ия конгрес на БСП продължава в зала 1 на НДК.

Михаил Миков е получил одобрението на 329 от гласувалите делегати, а основният му конкурент Корнелия Нинова е получила 280 гласа. Трети е депутатът Красимир Янков, който е получил 77 гласа. Следва го областният лидер на БСП в Пловдив Георги Гергов с 55 гласа. Последен с 10 гласа е Валери Жаблянов.
Дора Янкова и Стефан Данаилов са единствените избрани за членове на Националния съвет. На първия тур нито един от петимата претенденти не е получил повече от половината гласове на делегатите на 49-ия конгрес. До снощи претендентите за поста бяха 28, но 23-ма са си направили отвод.Гласуването започна след 23 часа снощи и неофициалните първи данни станаха ясни към 3.00 ч. тази сутрин. Балотажът се очаква да се проведе  в ранния следобед. Най-късно до 17 часа днес ще се знае, кой ще бъде новият председател на БСП.
 
 
Коментарите са изключени