shareit

Михаил Билалов, Ана Вълчанова и Николай Урумов отново се събират в Сатирата

| от chronicle.bg, БТА |

Актьорското трио Михаил Билалов, Ана Вълчанова и Николай Урумов отново са заедно в Сатиричния театър „Алеко Константинов“ във френска пиеса под режисурата на проф. Здравко Митков – „Прощална вечеря“ от Александър дьо Ла Пателиер и Матийо Делапорт. Постановката на първата пиеса от двамата автори – „Името“, със същия екип и на същата сцена, спечели „Икар – 2017″ за най-добрър спектакъл.

В „Прощална вечеря“ играе и Диана Досева, която се редува в женската роля с Ана Вълчанова. Сценографията е на Петър Митев. Премиерата е тази вечер на Голямата сцена, а на 3 ноември – в Пазарджишкия театър, съобщават от Сатирата.

Според драматурга Ина Шкарова „Прощална вечеря“ е прекрасна интелектуална комедия, която не просто разсмива, но и над която зрителят ще може да разсъждава дълго след това, която помага на човека да си върне усещането за непосредственост, празничност, способността да обича, да подкрепя и да прощава – пиеса за дълбоките, сърдечни връзки, достигнали прага на своето изчерпване, за старите приятелства, неусетно помръкнали във въртележката на всекидневието.

 
 
Коментарите са изключени