shareit

Microsoft изненада потребителите с нова Nokia

| от chronicle.bg |

Microsoft пусна на пазара нов телефон с марката Nokia, което е изненадващо предвид факта, че наскоро компанията продаде правата върху бранда на Foxconn. Още по-удивителното е, че Nokia 216 не се конкурира със смартфоните, а представлява най-обикновен мобилен апарат без никакви екстри.

Телефонът носи името Nokia 216 и по нищо не прилича на смартфон. Поддържа две SIM карти и е съвсем перфектен избор за потребители, които нямат афинитет или капацитет да се справят с новите технологии. Съвършен е и като резервен телефон, който може да свърши работа да се свържете с някого в случаите, в които мега гига умният ви телефон е с умряла батерия.

Nokia 216 има с 2.4-инчов LCD дисплей с резолюция от 320х240 пиксела. Всяка от двете камери е снабдена със собствена LED светкавица. Оперативната памет е 16 МB RAM, а мястото за съхранение зависи изцяло от капацитета на microSD картата. Нещо като екстри са FM радиото, 3.5-милиметровият аудио жак и microUSB порта – все функции, с които iPhone 7 не може да се похвали.

Nokia216 тежи само 82 грама и ще се продава на цена от 37 долара.

Източник: GSM Arena

 
 
Коментарите са изключени