shareit

Местан прави нова партия ДОСТ

| от chronicle.bg |

Създавам нова партия не като отговор на нападките срещу мен и моите колеги, в България има нужда от либерален политически субект. Демократи за отговорност, свобода, толерантност – ДОСТ, е името на формацията„, обяви Лютви Местан по Нова телевизия. Той поясни, че „дост“ е „приятел“ на турски език.

Местан каза, че вече 40 дни обикаля страната и регистрира критична маса избиратели, които не споделят тезите на Доган и се чувстват непредставени от ДПС.

Ако има разцепление в ДПС, то не е породено от мен и хората, които ме подкрепиха. Разцеплението настъпи с речта на Ахмед Доган, която бе стратегическа грешка„, посочи бившият председател на ДПС и бъдещ лидер на ДОСТ.

„Крайно неприемливо е изречението от речта, в което се говори, че ако някой от ЕС говори за приоритет на свободата, значи не познава реалността, заяви още Местан, който бе изключен от ДПС преди Нова година и в момента е независим депутат. Той коментира, че атаките срещу него са стигнали дъното: „Не пощадиха нито мен, нито децата ми„.

Бившите ми колеги от ДПС въобще да не се занимават със съвестта си, това ще им попречи на кариерата, каза още Местан.

 
 
Коментарите са изключени