shareit

Меркурий отново става ретрограден – за какво да внимаваме

| от Селена Астро |

На 30.08. Меркурий, планетата на комуникациите, мисълта и общуването, обръща своя ход и до 22.09. ще се движи ретроградно през управлявания от нея знак Дева.

Какво бихме могли да очакваме през периода?

Независимо в кой знак се случва обръщането на планетата, е важно да имаме предвид три неща:

Първо: когато Меркурий става ретрограден, по един или друг начин биваме ангажирани със средствата ни за транспорт, с къщните ни уреди или с техниката, която ползваме.

Препоръчва ни се да сме внимателни, ако предприемаме пътувания, защото не е изключено колите ни да се повреждат, а рейсовете, влаковете или други превозни средства от масовия транспорт да имат забавяния или промяна в графиците.

Също така не е изключено някой и друг важен за нас уред да се повреди и да ни създаде трудност или главоболие.

Второ: е важно да не забравяме и комуникационите проблеми, които биха могли да възникнат в периода. Не е изключено съобщенията, обажданията или мейлите, които изпращаме да не достигат до хората, до които искаме, или да достигат, но да не бъдат добре разбрани.

Дори в нормалните, ежедневни разговори е важно да сме подготвени, че думите, които излизат от устата ни, не винаги ще бъдат правилно разтълкувани, поради което е хубаво да се стараем да сме максимално ясни и да не се вкарваме в излишни конфликти.

Трето: Меркурий освен всичко е и планетата на мисълта и докато върви на обратно, по всяка вероятност ще сме едностранчиви в преценките си, както и доста по-интровертни и фиксирани в себе си от обикновено. Поради тази причина не сме достатъчно гъвкави да взимаме правилните за нас и за бъдещото ни развитие решения и е добре да не водим важни разговори, да не стартираме нови начинания, проекти или взаимоотношения.
Като цяло в периодите на ретроградност на планетата ни се препоръчва да сме подготвени за непредвидени трудности и да си имаме резервен план на действие.

В случая Меркурий е ретрограден в Дева

Когато лична планета обърне своя ход, ретроградността й има значение, както сама за себе си, така е важно да бъде разгледан и знака, в който се случва, понеже именно знакът оцветява въздействието на събитието върху нас със своята тоналност.

Дева е знакът с най-много страхове. Той отговаря за здравето, работата и ежедневните дела и е много вероятно през периода, докато планетата управител на знака се движи на обратно, да обръщаме сериозно внимание именно на тези неща.

Един от примерите в практиката ми, които бих дала, е свързан именно със страховете за здравето и тонуса. Става дума за млада жена, която винаги е обръщала сериозно внимание на здравето си и през септември 2009, когато Меркурий е ретрограден в Дева, тя прекарва целия период в ходене по лекари. Резултатите са различни варианти на лечение, един от които й носи тежка алергична реакция. При поемане на планетата директно, тя се успокоява, спира да се тревожи за здравето си, а скоро след това от приятелка получава съвет за добър специалист, който успява да сложи край на здравословните й проблеми.

Вторият пример е свързан със страха за материалния ни просперитет и условията на работното ни място, отношенията ни с шефовете, колегите и подчинените ни. Мой познат реши да напуска работата си като мениджър в голяма софтуерна компания, защото не се чувстваше достатъчно добре оценен. По време на ретрограден Меркурий в Дева кандидатства на няколко работни места и в момента на напускането – първия ден от директния курс на планетата, шефът му му предлага повишение, като го определя като най-съвестния и старателен служител. Година след това, фирмата, с която моят познат беше на косъм да подпише договор, фалира.

Третият пример е за конфликтите и разправиите, които бихме могли да имаме с хората, с които сме принудени да делим домакинство и да споделяме ежедневието си. Преди няколко години, когато планетата е ретроградна в Дева, Моника и Спас, двойка с дългогодишна връзка, се сблъсква със сериозния критицизъм на Моника във връзка с общото им ежедневие и проблемите в живота на семейни начала със Спас. Конфликтите за дребни неща водят до изостряне на отношенията и към края на периода Спас се изнася от апартамента. Скоро след това Моника осъзнава, че дребните спорове не са си заслужавали и двамата се събират.

Важно е да имаме предвид, че който и от трите сценария да се окаже по-вероятния за нас през периода, че ще сме склонни да преиграваме и да сме много взискателни, както към себе си, така и към другите.

Периодът е идеален за равносметка, но за реални действия и сериозни разговори е препоръчително да изчакаме директното поемане на планетата.

 
 
Коментарите са изключени