shareit

Мемоарите на един сериен убиец

| от chronicle.bg |

Мемоари, написани от канадски сериен убиец, бяха изтеглени от продажба, часове след появата им в Amazon.

Бившият мултимилионер и собственик на свинеферма Робърт Пиктън е осъден през 2007 година за убийството на шест жени, като срещу него е имало обвинения за смъртта на още 20.

Друг затворник му помогнал да изнесе книгата от затвора, за да бъде предадена за публикуване. Издателят е поискал книгата да бъде изтеглена от Amazon, където се продавала и е  поднесъл извиненията си към семействата на жертвите.

По-рано властите в провинция Британска Колумбия бяха обещали, че няма да позволят на Пиктън, който твърди, че е невинен, да печели от продажбите на мемоарите си.

„Не е редно човек, причинил толкова много вреди и наранил толкова много хора, да печели от поведението си“, казва министърът на обществената безопасност в провинцията.

Властите в Британска Колумбия са поискали от Amazon да спре продажбите на мемоарите, публикувани от Outskirts Press – малка фирма, специализирана в това да помага на автори да издават сами книгите си.

Потребителите на Amazon също поискаха спирането на книгата, давайки й най-ниската възможна оценка. Компанията все още не е коментирала появата на книгата в сайта си.

В мемоарите си серийният убиец казва, че е невинен и обвиненията срещу него са изфабрикувани от канадската полиция.

Пиктън е осъден на доживотен затвор без право на замяна в следващите 25 години. Той убивал жените в свинефермата си и хранил прасетата си с останките им. По време на процеса става ясно, че Пиктън е признал за 49 убийства пред полицай под прикритие, който бил изпратен като негов съкилийник.

 
 
Коментарите са изключени