shareit

Мъжкият вариант на „50 нюанса сиво“ – продаден в над 1 милион копия

| от chronicle.bg |

Новата книга от поредицата „50 нюанса сиво“, който разказва историята от гледната точка на мъжкия персонаж – Крисчън Грей, е продадена в над 1,1 милиона копия под формата на печатни, електронни и аудио книги, съобщават издателите.

„Говорим за внушителна цифра, която свидетелства за интереса на читателите към поредицата „Петдесет нюанса“. Гледната точка на Крисчън изглежда е неустоима“, казва издателката Ан Месит, въпреки че критиката към момента не е толкова ласкава.

Електронното издание на романа отбеляза високи предварителни продажби, с което се изстреля директно на върха на бестселърите на „Амазон“ след излизането си на 18 юни. Книгата беше пусната в продажба и във Великобритания, както и в испаноезична версия.

От трилогията „Петдесет нюанса“ са продадени над 125 милиона копия по света, преведени на 52 езика. На 1 юни, разкривайки една от най-строго пазените тайни в издателския бизнес, писателката Е. Л. Джеймс оповести, че на рождения ден на героя Крисчън Грей – 18 юни, ще излезе томчето, разказано от неговата гледна точка, припомня агенцията.

 
 
Коментарите са изключени