shareit

Мъжете, които винаги ще са на мода

| от Дилян Ценов |

Преди време направихме подбор на звездите от миналото, чиято красота и сексапил ще останат вечни и се приемат за еталон дори днес, макар и малко позабравени. Днес обръщаме внимание на другата половина еталони – мъжете.

Тук не става дума за тези, които трупат маса, за да имат мускулести тела, а онези, които освен красиви тела имат и най-важното – стил. Защото както Коко Шанел казва: „Модата отминава, стилът остава“. Това важи в пълна степен за мъжете.

Днес, когато кичът е издигнат в култ, а скандалният и крещящ вид е единственият начин да привлечеш вниманието, еталонът за мъжка красота доста се е изменил от времето, когато Кларк Гейбъл само с усмивка е покорявал женските сърца (сетете се за филма „Отнесени от вихъра“, 1939 г.). През 40-те Спенсър Трейси и Хъмфри Богарт са на върха на славата си и всички мечтаят да ги имат.

50-те са времето на Уилям Холдън, Монгтомъри Клифт, тогава изгряват Марлон Брандо и Джеймс Дийн. Години по-късно на хоризонта идват Шварценегер и Сталоун и налагат нови стандарти. Колко са трайни те, предстои да видим.

И въпреки това някои неща никога не се променят – като склонността на човек да се увлича по красотата. Това е неизбежно, когато насреща ти стоят стил, самочувствие, излъчване. Няма смисъл да отричаме – всеки е бил привлечен от младия Ален Делон. Дори днес, когато той прехвърлил осемдесетте, образът му от миналото не се изхабил. Това е доказателство, че опаковката се изхабява, но стилът – той се запечатва във времето.

За да онагледим казаното по-горе, ви предлагаме да разгледате нашата галерия. В нея ще се убедите защо някои мъже винаги ще са на мода, независимо от хода на времето.

 
 
Коментарите са изключени за Мъжете, които винаги ще са на мода

Повече информация Виж всички