shareit

Масови побоища за шоколад ”Нутела” във Франция

| от chronicle.bg |

Невероятни сцени на насилие се разиграха във френски супермаркети след тройното намаление на прочутия течен шоколад ”Нутела”. „Хората бяха обезумели. Бяха като животни. Една жена дърпаше разярено друга за косата. Тя пък я прасна по главата с голяма кутия, видях една жена и с окървавена ръка“, разказва шокирана свидетелка на „чудото“ в магазин в провинцията.

Служителите се опитали да предотвратят боя, но бързо били избутани от разярената тълпа. „Хората направо се нахвърлиха отгоре, те стъпкаха всичко, те счупиха всичко. Направо беше оргия“, разказва продавачка в супермаркет от веригата в град Форбаш в Североизточна Франция. Като видели, че не могат да овладеят положението, служителите повикали полиция, разказва уплашен касиер пред местния вестник „Прогрес“.

Цялата налична нутела в този супермаркет „Интермарше“ била разграбена за 15 минути. Намалението било от 4.50 евро на 1.40 евро за бурканче от 950 грама. Подобни случки имало и в други магазини из цяла Франция. Някои служители ги описват като масови бунтове. Навсякъде е имало огромни опашки още преди отварянето на супермаркетите.

Едва на малко места не е имало насилие и пазаруването се е разминало без бой. Но навсякъде стоката е свършила за минути.

Италианската компания „Фереро“, която произвежда прочутия течен шоколад, се разграничи от събитията и обяви, че намалението е било предприето само от веригата „Интермарше“. Над 360 милиона килограма се изяжда всяка година от шоколада „Нутела“, който се продава в около 160 държави по света.

 
 
Коментарите са изключени