shareit

Масивна хакерска атака по водещи френски сайтове

| от chronicle.bg |

Организирана кибератака засегна водещите френски медии, сред които електронните сайтове на вестниците „Монд“ и „Фигаро“, съобщава БНР. Медиите бяха недостъпни временно онлайн.

Атаката е била насочеана срещу компанията за хостинг Cedexis, с която работят въпросните сайтове. От Cedexis съобщиха, че три от техните пет мрежи, чрез които те разпределят трафика за клиентите, са били подложени на „необикновена и сложна“ разпределена атака за отказ на услуга.

Кибератаката е засегнала и сайтовете и на няколко големи фирми. В интервю за „Блумбърг“ Джулиен Кулон, съосновател на Cedexis, заяви, че все още не е идентифициран източникът на атаката, но услугите на всичките клиенти са възстановени до тази сутрин.

Само два дни преди френските избори, кандидатът за президент, който в последствие спечели изборите, Еманюел Макрон и неговия щаб бяха атакувани от хакери и в последствие бяха извадени на показ 9GB вътрешни данни. Това предизвика сериозни тревоги относно уязвимостта на съвременните информационни системи.

Източник: WebCafe.bg

 
 
Коментарите са изключени