shareit

Мартен Фукрад световен шампион в спринта, Владо Илиев – десети

| от chronicle.bg |

Спринтът на 10км при мъжете даде старт на индивидуалните дисциплини от 51-то Световно първенство по биатлон, което се провежда в Осло Холменколен (Норвегия).

Мартен Фуркад за пореден път доказа, че е уникален биатлонист. Лидерът в генералното класиране спечели златен медал със смесената щафета на Франция, а днес отново е на върха.

Фуркад стартира в самото начало на състезанието и след две чисти стрелби спечели Световната титла в спринтовата дисциплина. Това е 7-ми индивидуален златен медал за французина от Световни първенства.

Кралят на биатлона също заслужава изключителни адмирации. Оле Ейнар Бьондален също повали всички мишени на стрелбището и спечели сребърния медал в надпреварата.

На големи първенства винаги има изненади и Осло няма да е изключение. Серхи Семьонов се запази от наказателната обиколка и зае последното стъпало на почетната стълбичка.

Владимир Илиев продължава супер представянето си и на Световното първенство. Българинът сбърка само веднъж при второто си посещение на рубежа и завърши на 10-та позиция в крайното класиране.

Красимир Анев завъртя две наказателни обиколки и завърши на 34-то място. Михаил Клечеров записа единствената чиста стрелба от българите и финишира 49-ти, а Антон Синапов е 65-ти с две грешки на рубежа.

 
 
Коментарите са изключени