shareit

Маратон, кафе и още изненади от Nike + Run Club и Webcafe на Голямото бягане 2 в неделя

| от chronicle.bg |

Остават по-малко от 48 часа до второто издание на Голямото бягане, организирано от Nike + Run Club и Webcafe. Ако сте почитатели на този непретенциозен спорт или пък на ранните свежи сутрини в парка с чаша ароматно кафе в ръка, то ще ви очакваме в неделя в 09:00 ч. на Паметника с птиците в Южния парк. В случай, че бягането или кафето са неспособни да ви вдигнат от леглото в неделя сутрин, имаме още една допълнителна мотивация за вас.

Името й е Станимира Петрова и ако я видите да се разхожда по софийските улици, вероятно бихте я сбъркали за Хилъри Суонк заради специфичните плитки, на които носи косата си. По-важното обаче е, че Станимира е първата българка, спечелила световна титла в бокса на шампионата в Чеджу, Южна Корея, през 2014 г. Именно Станимира ще води загрявката на Голямото бягане в неделя, за да зареди участващите с още повече положителна енергия и здравословен спортен хъс.

Станимира избира бокса съвсем случайно. Ако в класическия пример обикновено детето не се вслушва в желанията на родителите си за избор на професия, то при Станимира става точно обратното. Баща й, който непрекъснато й казва, че е родена за бокса, се превръща в истинско вдъхновение за нея и в първопричина за интереса й към спорта. Към днешна дата Станимира може да се похвали с една световна титла в бокса, с една световна и една европейска в таекуондото и със смелата мечта един ден да стане олимпийска шампионка.

Заедно със Станимира в неделя сутрин ще подгреят всички участници в Голямото бягане, след което ще бъде дадено начало на маратона. Но това далеч няма да е всичко. За ентусиастите, които не са почитатели на монотонното бягане, организаторите ще предложат далеч по-малко монотонни игри, които да тестват екипното представяне на състезателите. Ако искате да разберете дали е трудно да пренесете яйце с лъжица без да го счупите или пък да заемете ролята на сервитьори, участващи в щафета, ще трябва да заявите на място участието си в екипните игри по време на събитието.

Единственото условие е все пак да сте участвали в маратона – с избягани 500 метра, километър или пет – няма значение, важно е участието.

И защото Nike + Run Club стават на 3 години, а рожденият ден трябва да си е като на рожден ден, Nike ще раздават награди и ще черпят с торта.
Още ли се чудите? Пригответе удобни дрехи и обувки, вземете си компания (приемаме повече от един приятел) и идвайте! Бягането от вас, кафето и изненадите – от нас.

 
 
Коментарите са изключени