Малки фирми направиха рекламни кампании с Фънки

| от chr.bg |

Шест малки фирми победители в конкурса „Спечели Фънки за рекламно лице“, успешно реализираха свои рекламни кампании, които им помогнаха да популяризират бизнеса си.

Всяка от компаниите получи за награда заснемане и промотиране на рекламни видеоклипове с известния музикант Димитър Ковачев – Фънки, а също и уеб дизайн на сайтове, поставяне на билбордове и отпечатване на плакати и флаери.

“Малкият бизнес има нужда от сериозна подкрепа, особено сега, в тази сложна и конюнктурна среда. Хубаво е, че има такива компании, които са искрен съюзник на малкия бизнес“, коментира Фънки.

Фирмите победители в конкурса работят в различни пазарни ниши. Това са автосервизът Smoke’s Garage, работилницата за временни татуировки, гривни и тагове за безопасността на деца и възрастни TattooInki, компанията за производство на мебели и аксесоари от ковано желязо Dernev, специализираният магазин за вино Tempus Vini, онлайн магазинът за туристическо и къмпинг оборудване BulExtreme и гурме бургерите Street Chefs.

Dernev

Победителите бяха избрани през март 2017 г. Конкурсът беше отворен за участие за микро и малки фирми с до 9-ма служители от цялата страна, а общият брой на участниците надхвърли 400. Сред кандидатите преобладаваха представителите на автосервизи, салони за красота и заведения. Най-активно се включиха фирмите от София, Пловдив, Варна и Бургас.

При избора на победителите водещи бяха три критерия – очакваният ефект за техния бизнес от рекламата с Фънки, визията им за развитие на дейността им в краткосрочен план и как биха инвестирали сума от 1000 лв. в реклама.

Това са всички рекламни видеоклипове от конкурса:

 

 
 

12 паднали летни ангела от Instagram в топ фотопозата на 2018

| от chronicle.bg |

От английски глаголът „straddle“ означава „разкрачвам се“, „разтварям крака“, „възсядам“ и „яхвам“. А страдлърките са моделите и другите жени в Instagram, които разчитат на тази толкова модерна поза, за да съберат максимален брой сърчица в социалната мрежа.

Спокойно може да се каже, че „страдлингът“ е позата на Лято 2018. И в това няма нищо лошо и нищо случайно. Тази поза прибира корема назад, стяга бедрата и подчертава гърдите. Така че…нямаме нищо против да гледаме повече момичета в нея.

В галерията събрахме 12 „стадлърки“ от Instagram, които ще ви доставят сетивно удоволствие колкото ледена бира в жегав ден. Енджой дем!

 
 

Тейлър Суифт ще играе в „Котките“

| от chronicle.bg |

Американската поп звезда Тейлър Суифт ще играе във филмовата адаптация на мюзикъла „Котките“ в партньорство с Дженифър Хъдсън и Иън Маккелън.

Режисурата ще бъде поверена на британеца Том Хупър, известен с работата си над филма „Клетниците“ по романа на Виктор Юго, излязъл на екран през 2013 година.

Мюзикълът „Котките“, композиран от британеца Андрю Лойд Уебър беше поставен най-напред в Лондон през 1881 година, а след това и в Бродуей в периода 1982-2000 г. Това е четвъртата по продължителност постановка, задържала се на афиша в Манхатън.

 
 

Аспиринът помага в борбата срещу рака

| от chronicle.bg |

Американски учени от болничното заведение „Northwell Health“ в град Хънтингтън, щата Ню Йорк, установиха, че аспиринът върши работа в посока борбата срещу рака.

Ежедневната употреба на малки дози аспирин понижава риска от развитие на рак на яйчниците. До този извод дошли експертите, след като провели 13 изследвания с участието на над 750хил. жени.

Лекарите питали колко често те употребявали аспирин и нестероидни противовъзпалителни препарати като ибупрофен и напроксен.

Учените установили, че употребата на аспирин в малки количества снижава риска от отключване на рак на яйчниците с цели 10%.

Източник: сп. Medical express

 
 

Почина първата съпруга на Владимир Висоцки

| от chr.bg |

Иза Висоцка, първата съпруга на легендарния руски поет, певец и актьор Владимир Висоцки, е починала на 82 години в Нижний Тагил, Свердловска област, съобщи ТАСС.

Агенцията цитира Олга Анисимова, диектор на местния театър „Д. Мамин-Сибиряк“, където Висоцка работи до смъртта си.

„Иза Константиновна почина тази сутрин в 5, 30 часа. Тя до последно играеше в театъра“, сподели Анисимова.

Иза Висоцка е родена на 22 януари 1937 г. в град Горки, сега Нижний Новгород. Завършва театралната школа при „Немирович-Данченко“ към МХАТ.