shareit

Майкрософт в подкрепа на Международния ден за безопасен интернет

| от chronicle.bg |

На 9 февруари, Международния ден за безопасен интернет, Майкрософт България ще отбележи събитието с конференция за бъдещето на интернет – „Какво „да“ и какво „не“…за няколко лайка повече?“.

Форумът, който се организира съвместно с Националния център за безопасен интернет, ще събере над 300 ученика от София и страната на възраст от 12 до 18 години, 40 експерти от държавни институции, частния и неправителствен сектор и медии.

Темите на конференцията са свързани с тенденциите в развитието и ползването на интернет през последните години, модели и начини за утвърждаване на по-позитивни нагласи в личния виртуален живот и как могат да се минимизират негативните влияния в онлайн среда.

На 9 февруари Майкрософт ще постави началото и на кампания в подкрепа на работата на Националния център за безопасен интернет.

В рамките на инициативата ще бъде разработена книжка за родители, която ще съдържа информция за безопасното онлайн поведение, както и за най-честите опасности за деца в интернет, съвети за защита и представяне на опциите за родителски контрол в Windows. В допълнение Майкрософт и Центърът за безопасен интернет ще инициират и серия от срещи с родители, на които ще бъдат обсъдени темите за безопасното онлайн поведение.

Международният ден за безопасен интернет е инициатива на Европейската комисия, която се провежда за тринадесети пореден път. Утвърдена с годините, тя успява да излезе и извън Европа, като обхваща над 100 държави на всички континенти.

 
 
Коментарите са изключени