shareit

Маймунски-пица хляб

| от |

Както вече стана ясно, обичаме да хапваме вкусно. И да правим експерименти в кухнята.

Обичаме здравословната храна. До 6 май очакваме вашите вкусотии и кулинарни вълшебства. Сгответе любимото си ястие, снимайте го и качете снимката с рецептата към нея на нашата Фейсбук страница: Chronicle.bg

Маймунски-пица хляб от Юрфет Шабан

10155988_734476536590494_4082602089154979010_n

Необходими продукти:

20 гр. прясна мая (7 гр. суха)
320 мл топло прясно мляко

1 с.л.захар,
2 ч.л.сол

3 с.л.олио
4 ч.ч.брашно +о ще малко, ако има нужда

за пълнеж:
каквото ви се намира в хладилника -бекон, шунка, колбас, пушено месо, кашкавал, топено сирене, моцарела, маслини, кисели краставички, може царевица, изобщо всичко по ваш вкус.

за намазняване:

3-4с.л.зехтин

риган или босилек (моя е сух)
чесън на прах

Замесваме тестото, в следната последователност – маята разтворете в млякото, добавете захарта, олиото, солта и пресятото брашно. Замесеното тесто оставете да удвои обема си в намаслена купа, на топло, покрито с кърпа или свежо фолио.
Пригответе форма за кекс, като я намажете обилно с мазнина и поръсите с брашно.
Нарежете продуктите за плънката на малки кубчета.
В малка купичка смесете зехтина с подправките.
С намаслени ръце късайте от тестото топчета с големина на орех, разплескайте в дланта си на питка и сложете малко от плънката. Загърнете като вързопче и потопете дъното му в зехтина с подправки. Наредете омазнените вързопчета във формата за кекс.
Готовият за печене хляб поставете във фурна, загрята на 40-50 градуса, за 10-15мин., след което увеличете градусите на 180С и печете до готовност до златисто.

 
 

Повече информация Виж всички