shareit

Магазин във Варна откри зарядна станция за електромобили

| от chronicle.bg |

Хипермаркет HomeMax във Варна откри зарядна станция за електромобили в магазина си.  Станцията е разположена на паркинга на магазин HomeMax, на бул. „Владислав Варненчик“ 271.

В България вече има над 300 екологични коли. При изминати 100 километра електромобилът харчи между 1,8 и 3,3 лева, а конвенционалният автомобил на бензин – 14 лева. Ефективността на първия е далеч по-голяма, като нарастващият процент ще идва от зелена енергия. Освен това екологичната кола няма прахови частици, не замърсява и е тих.

Все още нивото на навлизане в световен мащаб е бавно. Годишно се продават около 300 000 електромобили. В тази област вече работят почти всички водещи производители на автомобили в света. Цената на возилата ще пада, а пробегът ще се увеличава. До 2020 година се очаква ръстът на закупените и използвани електромобили да е 50% от досегашните.

Автомобилите, които бяха представени по време на откриването на новата зарядна станция на територията на магазин HomeMax във Варна, задоволяват нуждите на всеки тип потребители. От малкия френски двуместен електромобил, предназначен предимно за ползване през летните месеци, чиято пазарна стойност е около 20 000 лева, до по-големи семейни и бизнес-автомобили и ванове.

 
 
Коментарите са изключени