shareit

Лондонското метро вече работи и през нощта

| от chronicle.bg с БТА |

Лондонското метро за първи път в 150-годишната си история пусна нощни влакове, които ще пътуват в петък и събота през нощта, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Според анализаторите нововъведението ще донесе на градската икономика десетки милиони британски лири.

Нощните услуги на лондонското метро, известно като Tube, в началото ще се изпълняват по две линии – 74-километровата Сентръл лайн и 21-километровата Виктория лайн.

Нощните влакове ще зарадват любителите на нощния живот, работещите на смени и хората, страдащи от безсъние, отбелязва „Ройтерс“.

Още няколко линии на метро ще предлагат нощни услуги от есента, съобщи агенцията, отговаряща за градската транспортна система Transport for London.

Финансовите анализатори прогнозират, че новата услуга ще подкрепи градската икономика със 77 милиона британски лири (101 милиона долара) годишно и ще бъдат открити десетки хиляди нови работни места до 2029 година.

В момент на икономическа несигурност – особено след Брекзита – това е добре дошла подкрепа за лондонската икономика, посочиха в доклад неправителствената организация London First и консултантската компания EY.

Допълнителните услуги на метрото ще бъдат подкрепени от повече полиция и ще бъдат свързани с автобусите, посочват от Transport for London.

Пътниците на нощното метро трябва да могат да пътуват толкова спокойно, колкото и през деня, заяви кметът на Лондон Садик Хан, отбелязвайки, че инвестицията възлиза на 3,4 милиона британски лири.

 
 
Коментарите са изключени